testje
testje

Kenniscentrum

Ons kenniscentrum is hét kennisplatform binnen de industriële branche. Dat gaat verder dan het geven van technische opleidingen en het organiseren van events. Zo ontwikkelt het kenniscentrum industriële applicaties en houdt het zich bezig met R&D-activiteiten. Hierdoor kunt u als organisatie vooraan blijven lopen in de industrie 4.0.

 

Wij leggen de focus op kennisdeling, Smart Industry en innovatie binnen de Industriële Automatisering.

Drie bedrijven, één groep.

Binnen Van Egmond Groep slaat het kenniscentrum een brug tussen zijn relaties, maar ook tussen de bedrijfsonderdelen. Zo leidt het kenniscentrum veel klanten van de elektrogroothandel op om aangekochte producten ook te kunnen toepassen. Voor klanten van de Industriële Automatisering ontwikkelen we software voor het aansturen van machines en software die data uit de besturingspanelen kan halen en omzet naar managementinformatie. Hiervoor biedt het kenniscentrum ook specifieke trainingen aan.

Technische opleidingen

Wij willen dat onze klanten het maximale uit hun producten kunnen halen. Daarom geven onze eigen engineers diverse trainingen in het programmeren van PLC- en HMI-systemen, op basis- en ook op gevorderd niveau. Programmeren leer je door te oefenen in de praktijk. In een lopende productie is dat niet altijd mogelijk, daarom is onze laatste toevoeging aan het pakket een PLC met een kleine simulatiemachine. Onze cursisten kunnen in deze veilige omgeving werken en handelingen uitproberen om de nodige ervaring op te doen en zich verder te ontwikkelen.

Events

Het kenniscentrum organiseert verschillende events gericht op het delen van kennis en het leggen van waardevolle verbindingen tussen relaties. Door kennis over actuele probleemstellingen binnen de industriële automatisering samen op te lossen, houd je meer tijd over om je te richten op jouw eigen producten of processen. 

Industriële applicaties

De industriële automatisering gaat steeds meer van een PLC- naar een PC-wereld. Geen machine is zelfdenkend, je moet data hebben en deze interpreteren, dit noemen we Smart Industry. Onze engineers ontwikkelen voor onze klanten software voor die laatste stap. We halen steeds meer data uit machines, die behalve traditionele logging direct omgezet wordt in realtime managementinformatie, met als uiteindelijk doel outputverhoging. Een voorbeeld daarvan zijn onze Overall Equipment Effectiveness-concepten (OEE) die wij op maat maken, zodat onze klanten precies die informatie hebben die nodig is om de efficiëntie van machines en productielijnen te verbeteren.

Ook ontwikkelen we voor industriële eindgebruikers een applicatie die automatisch software kan genereren: Object Modeling Tool (OMT). Door deze tool hoeven zowel de bediening als de visualisatie van de objecten niet meer geprogrammeerd te worden. Dit verkleint de foutkansen in de software en kan een halvering van de engineeringstijd opleveren.

Kenniscentrum
Kenniscentrum