Nieuws

Danfoss: Energiebesparende frequentieregelaars voor de voedingsmiddelen – en drankenindustrie

.
.
Energiebesparende frequentieregelaars voor food & beverage
Binnen de voedingsmiddelen- en drankensector moeten transportbanden betrouwbaar functioneren om een maximaal rendement te realiseren. Danfoss biedt IPA-conforme oplossingen voor betrouwbaar en efficiënt gebruik in hygiënekritische subsystemen.

logo danfossBinnen de voedingsmiddelen- en drankensector moeten transportbanden betrouwbaar functioneren om een maximaal rendement te realiseren. Met de juiste frequentieregelaar kan de gehele vul- en verpakkingslijn worden geoptimaliseerd. Voor zeer gevoelige productlijnen, zoals transportbanden voor gebotteld water en alcoholvrij bier of nieuwe materialen voor verpakkingen en flessen, biedt Danfoss IPA-conforme oplossingen voor betrouwbaar en efficiënt gebruik in hygiënekritische subsystemen.

VLT® FlexConcept®: Maximaal rendement van transportbanden

Het VLT® FlexConcept® -systeem vereenvoudigt de projectplanning, installatie, inbedrijfstelling en het onderhoud, met name van transportsystemen. De frequentieregelaars in het VLT® FlexConcept® onderscheiden zich door hun hoge rendement en grote energiebesparingen. Het VLT FlexConcept combineert moderne motortechnologie met de meest geavanceerde frequentieregelaars in een flexibel en compleet frequentieregelaarsysteem dat een robuuste betrouwbaarheid biedt, het aantal benodigde varianten beperkt en de onderhoudskosten vermindert.

.

 

Besparen op energie- en waterverbruik met pomptoerenregeling

Door het gemiddelde toerental van de pompmotor van 100% naar 80% te verlagen, kan het energieverbruik met 50% verminderd worden. Bij een verlaging van het gemiddelde toerental met 50% loopt de kostenbesparing op tot 80%. De implementatie van een pompregeling met Danfoss frequentieregelaars maakt dergelijke energiebesparingen haalbaar. Daarnaast kan het de levensduur van de pomp verlengen en het waterverbruik in uw processen aanzienlijk verminderen.

Er zijn specifieke pompfuncties beschikbaar. Een daarvan is de cascaderegeling, die ervoor zorgt dat de draaiuren gelijkmatig over alle pompen worden verdeeld. Dat minimaliseert de slijtage van de afzonderlijke pompen en zorgt ervoor dat alle pompen betrouwbaar blijven werken. Door het verbrandingsrendement van boilers te optimaliseren, kan het verbruik van elektriciteit en brandstof worden geminimaliseerd. Daarnaast kunnen de hydraulische prestaties van waterzuiveringsprocessen en het debiet van voedingswater aanzienlijk worden verbeterd door het gebruik van frequentieregelaars.

Lees meer over VLT FlexConcept in de iPaper

.
.

Meer weten over energiebesparingsmogelijkheden van Danfoss voor de Food & Beverage industrie?