Nieuws

Eaton’s easyE4 mini PLC als Astroklok: het alternatief voor toonfrequent signaal

Eaton easyE4 astroklok functie
Eaton easyE4 astroklok functie
Alternatief voor TF signaal: Eaton easyE4 mini PLC als Astroklok
Per 1 juli 2021 zetten de Nederlandse netbeheerders het TF-signaal (toonfrequent-signaal) uit. Een goed alternatief voor TF signaal is een astroklok, bijvoorbeeld Eaton's EasyE4 mini als Astroklok.

EatonPer 1 juli 2021 zetten de Nederlandse netbeheerders het TF-signaal (toonfrequent-signaal) uit. Eén van de alternatieven voor deze verouderde aansturing is een astronomische schakelklok. Wist je dat Eaton’s easyE4 mini PLC ook te gebruiken is als Astroklok met zeer uitgebreide functionaliteiten?

Voordelen van een easyE4 mini PLC als Astroklok:

  • 32 Astroklokken aanwezig in de programmering;
  • Voorzien van alle zonsopkomst- en zonsondergangstijden (voor schakeling van bijvoorbeeld verlichting);
  • Dag-, week- en jaarprogrammering mogelijk;
  • Houdt de tijd vast bij spanningsuitval (geen batterij vereist);
  • Exacte tijdweergave door uitbreiding met DCF77 antenne of door aansluiting met internet;
  • Uit te breiden tot 188 I/O’s;
  • Via internet aan te passen en te bedienen;
  • Online monitoring, statusherkenning en bediening van alle easyE4’s vanaf één eigen website.

De easyE4 is voorzien van 32 Astroklokken in de programmering en alle zonsopkomst- en ondergangstijden. Dit is ideaal voor netbeheerders en installateurs die zich bezighouden met het schakelen van buitenverlichting, straatlantaarns, terreinverlichting en sportverlichting.

Meer over de easyE4
De easyE4 mini PLC is Eaton’s nieuwste generatie programmeerbaar relais. Begin 2020 verving de vernieuwde easyE4 met succes de voorgaande easy modellen (easy500, easy700 en easy800 series). Met de easyE4 mini PLC uit de Eaton Moeller serie kunnen besturingstaken snel en efficiënt worden uitgevoerd, of het nu gaat om industriële, productie- of bouwtoepassingen. Het apparaat is beschikbaar in DC, AC en UC spanningen en is uit te breiden met maximaal 11 uitbreidingsmodules. De nieuwe easyE4 stuurrelais zijn niet alleen eenvoudig te bedienen, maar bieden ook eenvoudige en flexibele programmering.

De easySoft software is intuïtief in gebruik en wordt geleverd met 4 verschillende programmeertalen (LD, FBD, ST, EDP). De toevoeging van andere functies, zoals de geïntegreerde webserver en Ethernet interface, maken van de easyE4 een krachtige mini PLC die ook in IIoT systeemarchitecturen kan worden geïntegreerd.  

Wacht niet langer met het omzetten van je toonfrequentie-signalen en ontdek de easyE4 Astroklokfunctie!

Meer weten over Eaton's EasyE4 Mini?