Nieuws

Halyester laagspanningsschakel- en verdeelsysteem van Eaton uitermate geschikt voor PV- en EV installaties

Eaton Halyester
Halyester laagpanningsschakel- en verdeelsysteem van Eaton
Het modulaire kunststofsysteem Halyester van Eaton heeft zich door de uitstekende mechanische en elektrische eigenschappen al jaren bewezen in verschillende toepassingen.

logo Eaton

Halyester behoeft na 50 jaar geen introductie meer. Het modulaire kunststofsysteem van Eaton heeft zich door de uitstekende mechanische en elektrische eigenschappen al die jaren al bewezen in verschillende toepassingen, zelfs onder zware omgevingsomstandigheden. Met de integratie van hernieuwbare energiebronnen is het systeem ook perfect inzetbaar voor PV- en EV-installaties. De beproefde modulen bieden zekerheid bij het verifiëren van de relatief hoge temperaturen in PV-verdelers die worden veroorzaakt door een hoge gelijktijdigheidsfactor van continue belastingen. 

.

Halyester laagspanningsschakel- en verdeelsysteem

Halyester is een modulair kunststof laagspanningsschakel- en verdeelsysteem voor zowel binnen- als buitenopstellingen. Het systeem is volledig geïsoleerd en biedt een breed assortiment aan geleiders en geassembleerde kasten die zijn voorzien van schakel- en beveiligingscomponenten. Met deze door beproeving geverifieerde kasten en geleiders kunnen eenvoudig verdeelsystemen worden samengesteld tot 1600 A (conform IEC 61439-1/2).

Het Halyester-systeem is uitermate geschikt voor zowel vochtige en stoffige binnen opstellingen als voor zware omstandigheden in buitenopstellingen – zoals PV-installaties, raffinaderijen, chemische fabrieken en de zware industrie. Halyester biedt de mogelijkheid om hoofd- en eindschakelaars vanaf de buitenzijde te bedienen waardoor stof en dampen geen toegang krijgen tot de geleiders en schakelaars in de verdeler. Dit biedt optimale veiligheid voor het bedienende personeel.

Belangrijke functionaliteiten Halyester systeem

  • Modulair ontwerp – geschikt voor toepassing als Motor Control Center
  • Geschikt als verdeelbord met nominale spanning van 1000 V AC
  • Nominale stroom van max. 1600 A
  • Korte-duurstroom van max. 50 kA/1 s
  • Beschermingsgraad IP66/IP56 en scheidingsvorm tot bouwvorm 4
  • Behuizing is ongevoelig voor grote temperatuurwisselingen (van -40 °C tot +115 °C) 
  • Gaat lang mee, zelfs onder de zwaarste (weers)omstandigheden
  • Simpel en logisch ontwerp 
  • Ideaal voor installatie door elektrotechnische installatiebureaus
  • Maximale veiligheid voor bedienend personeel
.

Nieuwe Halyester catalogus

Er is sinds begin dit jaar weer een geupdate versie van de Halyester catalogus beschikbaar, zowel digitaal als in een gedrukte versie. In deze nieuwe versie is ook praktische informatie opgenomen zoals :

  • Toevoeging van een warmtedissipatie-tabel voor een berekening van de warmtehuishouding in de verdeler.
  • Vermelding van de maximale belastingen en gelijktijdigheidsfactoren voor de gevulde en beproefde kasten.
  • De maximale belastingen voor het hoofdrailsysteem zijn aangepast voor eenzijdige voedingen en worden vanaf heden aangeduid met zowel de maximale eenzijdige als centrale belastingen van de voeding, zoals 710/1000 voor het enkele hoofdrailsysteem en 1500/1560 voor het dubbele hoofdrailsysteem.
  • Toevoeging van artikelen voor reserveonderdelen van de Halyester pons.


Download hier de nieuwe catalogus in digitaal formaat. Heb je toch liever een gedrukt exemplaar? Vraag hier jouw exemplaar aan.

Wil je meer weten over het Halyester systeem van Eaton?

Wil je een aanvraag doen voor een complete energieverdeler?