Nieuws

Laat uw apparaten dezelfde taal spreken met IO-Link van Phoenix Contact

.
.
IO-Link-systeem van Phoenix Contact
Wilt u er zeker van zijn dat al uw apparaten één taal spreken waardoor ze eenvoudig door de besturing gediagnosticeerd, geparametriseerd en geconfigureerd kunnen worden? Phoenix Contact biedt hiervoor een breed IP20- en IP67-productprogramma aan.

Wilt u er zeker van zijn dat al uw apparaten één taal spreken waardoor. ze eenvoudig door de besturing gediagnosticeerd, geparametriseerd en geconfigureerd kunnen worden? Phoenix Contact biedt hiervoor een breed IP20- en IP67-productprogramma aan; van de IO-Link-master tot IO-Link-devices en de bijbehorende bekabeling en software.

IO-Link is wereldwijd de eerste gestandaardiseerde I/O-interface en is een serieel point-to-point-communicatieprotocol voor de aansluiting van sensoren en actoren op een automatiseringssysteem. Hierdoor kan op een eenvoudige manier zowel proces- als servicedata worden uitgewisseld. De directe koppeling met de PROFICLOUD via de besturing of een Cloud IoT Gateway maakt een comfortabele analyse en diagnose van de data mogelijk, vanaf iedere plek ter wereld.

Het Phoenix Contact IO-Link-systeem bestaat uit een PLC (besturing), een IO-Link-master en één of meerdere IO-Link-devices.

Waarom het Phoenix Contact IO-Link-systeem?

  • Productiviteit: Het IO-Link-systeem levert gedetailleerde .toestandsgegevens aan de besturing waardoor problemen snel kunnen worden herkend of voorkomen. Dit geeft een sterke verhoging van de productiviteit.
  • Eenvoud: Zowel installatie, onderhoud en vervanging van onderdelen zijn eenvoudig door de standaardkabels- en connectoren, foutherkenning en opgeslagen parametergegevens in de besturing.
  • Nauwkeurigheid: Het IO-Link-device doorloopt slechts één A/D omzetting waardoor de meetnauwkeurigheid wordt verhoogd en daarmee de nauwkeurigheid van het gehele proces.
  • Configuratie op afstand: De mogelijkheid tot configuratie op afstand maakt het verhelpen van storingen via diagnose op afstand mogelijk. Bij het verhelpen van fouten scheelt dit aanzienlijk in tijd en hoeft u uw productielijn niet meer af te schakelen.
.

 

Het nieuwe IO-Link-programma van Phoenix Contact bestaat uit:

  • IO-Link-master voor IP20 en IP67
  • Veilige en standaard I/O-boxen
  • Analoge converter
  • Veiligheidsrelais
  • Hybride motorstarter
  • Apparatenbeveiligingsschakelaar

De onderdelen uit het IO-Link-programma van
Phoenix Contact eenvoudig vinden en bestellen?