Nieuws

Machinebeheer op afstand met de EcoStruxure Machine Advisor van Schneider Electric

EcoStruxure Machine Advisor
EcoStruxure Machine Advisor
Schneider Electric EcoStruxure Machine Advisor machine op afstand
Schneider Electric heeft een platform ontwikkeld dat het voor machinebouwers eenvoudiger maakt om hun machines op afstand te beheren: de EcoStruxure Machine Advisor.

Schneider ElectricSchneider Electric heeft een platform ontwikkeld dat het voor machinebouwers eenvoudiger maakt om hun machines op afstand te beheren: de EcoStruxure Machine Advisor. Met dit open en digitaal cloud platform ben je altijd verbonden met je machines en kun je deze vanaf elke gewenste locatie monitoren, programmeren en repareren.

De EcoStruxure Machine Advisor biedt realtime inzicht in de machinegegevens en -prestaties en stelt je in staat om deze data om te zetten in overzichtelijke dashboards, voorspellend onderhoud en verhoogde efficiëntie.

De voordelen van machinebeheer op afstand

  • Je bent altijd en overal verbonden met je machines in de cloud, ongeacht de locatie;
  • Het platform verzamelt en analyseert machinegegevens en houdt realtime zicht op activiteiten zoals beheer en onderhoud;
  • Je kunt machineprestaties, -beschikbaarheid en uitvoerkwaliteit visualiseren en bewaken met overzichtelijke en gepersonaliseerde dashboards;
  • Je kunt storingen verhelpen en machines programmeren op afstand.
Vereenvoudigd onderhoud met behulp van Augmented Reality
Vereenvoudigd onderhoud met behulp van Augmented Reality
.
.

Volg je machines en beheer activiteiten

Het serviceplatform helpt je om de machines op alle productielocaties wereldwijd te visualiseren, met realtime toegang tot documentatie en geschiedenis zoals stuklijsten, handleidingen en onderhoudslogboeken. Aan de hand van een logboek houd je zicht op activiteiten, het beheer en het onderhoud van elke individuele machine. Ongeacht het merk, het besturingssysteem en de componenten.

Bewaak machineprestaties met individuele dashboards

De op de cloud gebaseerde softwaretools stellen je in staat om gedurende de gehele levenscyclus machinegegevens te verzamelen en machineprestaties te visualiseren met behulp van individuele dashboards. Met een analyse van Overall Equipment Effectiveness (OEE), widgets voor inzicht in onder andere machineprestaties en gepersonaliseerde dashboards om de machinebeschikbaarheid en uitvoerkwaliteit te bewaken en controleren.

Verhelp storingen en repareer machines op afstand

Door de EcoStruxure Machine Advisor in samenwerking met Secure Connect Advisor en Augmented Operator Advisor te gebruiken, kan een functionaliteit worden toegevoegd om op afstand je machines te programmeren en storingen te verhelpen. Deze functionaliteit, genaamd Fix, biedt externe toegang tot de technische software in de cloud, waardoor servicemedewerkers “software-as-a-service” kunnen gebruiken en hiermee altijd de juiste versie en bibliotheken bij de hand hebben.

Onderhoud wordt vereenvoudigd door middel van de beschikbaarheid van contextuele informatie en stap-voor-stap procedures. Door gebruik te maken van Augmented Reality, kunnen operators de actuele gegevens samen met virtuele objecten op een kast, machine of plant plaatsen.

Meer weten over de EcoStruxure Machine Advisor?