Nieuws

Nieuwe kunststof kasten AX van Rittal voor outdoor toepassingen

.
.
Rittal kunststof kasten AX voor outdoor toepassingen
Rittal introduceert nieuwe kunststof kasten AX waarmee een systeemkast wordt gecombineerd met robuust materiaal. De kunststof kasten beschermen je apparatuur zowel binnen als buiten.

Rittal logo

Rittal heeft nieuwe kunststof kasten AX geïntroduceerd waarmee de voordelen van een doordachte systeemtechniek samenkomen met die van een extreem robuust materiaal. Zelfs in de ruwste omgevingen, zoals het outdoor-bereik, wordt met de AX kunststof de elektronische apparatuur beschermd.

Kunststof kast en systeemkast in één
De ontwikkeling is gebaseerd op de Rittal-systeemtechniek voor plaatstalen en roestvaststalen kasten. Hierdoor is het productieproces in de besturings- en paneelbouw aanzienlijk te vereenvoudigen en te versnellen. Het is voor het eerst dat kunststof kasten over deze systeemtechniek beschikken. Hiermee is een kasttechniek ontstaan die maximaal gemak, snelheid en vrijheid bij de vormgeving biedt en daarnaast aan alle eisen op het gebied van veiligheid en robuustheid voldoet.

Specificaties AX kunststof kasten:

  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Nieuwe montagefuncties voor een snelle opbouw
  • Beschikt over de UL F1-Outdoor Rating (UL 746C)
  • Glasvezelversterkt kunststof met een 7 maal hogere UV-bestendigheid
  • Klasse II-beveiligingsisolatie tot 1.000 V AC
.
.
.
.

Blootstelling aan alle weersomstandigheden

De robuuste kunststof kast AX kan worden toegepast onder alle weersomstandigheden. Specifieke toepassingsgebieden zijn:

  • Waterzuiveringsinstallaties
  • Fotovoltaïsche systemen
  • Agressieve omgevingen zoals maritieme toepassingen
  • Algemene Outdoor toepassingen


Snelle montage
Nieuwe montagefuncties zorgen voor een snelle opbouw. Zowel in de kast als aan de binnenzijde van de deur zijn bevestigingspunten aangebracht, waardoor een snelle opbouw mogelijk is. Systeemtoebehoren zoals chassis en rails zijn nu met behulp van een universele montagebeugel snel aan de binnenzijde en achterwand van de kast vast te schroeven.

Meer veiligheid
Het kunststof is met glasvezel versterkt en heeft een 7 keer hogere UV-bestendigheid. De kasten beschikken over de UL F1-Outdoor Rating (UL 746C) en zijn hiermee volledig geschikt voor outdoor-toepassingen.

De geïntegreerde beschermingslijst aan de boven- en onderkant van de deur voorkomt regeninslag en het binnendringen van stof en maakt een dubbele afdichting van de kast mogelijk. De klasse II-beveiligingsisolatie tot 1.000 V AC waarborgt een verbeterde persoonsbescherming. Deze beveiligingsisolatie blijft, net als de beschermklassen IP66 en NEMA 4X, ook behouden bij het opbouwen van de kast.

De slimme constructie van de kast zorgt voor een probleemloze interieursopbouw waarbij de omsloten binnenruimte niet wordt beïnvloed. Daarnaast beschikt de kast over de toelating UL 508A en is deze vlamdovend overeenkomstig V-0 volgens UL94 voor de Noord-Amerikaanse markt.

Van KS naar AX
Met de nieuwe kunststof kasten AX vervangt Rittal de huidige KS-serie. Rittal biedt het assortiment kunststof kasten in 14 verschillende kastvarianten aan. Hiervan zijn acht typen uitgerust met ruit en zes zonder ruit. De KS kasten zijn nog tot eind november 2020 leverbaar.

Meer weten over de huidige KS kasten en
de vervangende AX kunststof?