Nieuws

Nieuwe serie temperatuurbewakingsrelais van Siemens

.
Temperatuurbewakingsrelais Sirius 3RS2 Siemens industrie
Siemens heeft de temperatuurbewakingsrelais van haar Sirius-portfolio uitgebreid met de nieuwe 3RS2-serie. Deze zijn geschikt voor de bewaking van de temperatuur van gassen, vloeistoffen en vaste stoffen.

siemens logoSiemens heeft de temperatuurbewakingsrelais van haar Sirius-portfolio uitgebreid met de nieuwe 3RS2-serie. De 3RS2 temperatuurbewakingsrelais kunnen worden gebruikt voor de bewaking van de temperatuur van gassen, vloeistoffen en vaste stoffen in industriële en infrastructurele installaties. De temperatuur wordt gemeten door middel van sensoren in het medium. Signalen worden geëvalueerd door het apparaat en gecontroleerd op het overschrijden of onderschrijden van de ingestelde grenswaarden of binnen een ingesteld werkbereik (vensterfunctie).

Vervanging Sirius 3RS1

De nieuwe Sirius 3RS2 componenten vervangen de huidige 3RS1 modellen. In vergelijking met voorgaande modellen beschikken de relais uit de 3RS2-lijn over aanvullende functionaliteiten, een slanker ontwerp en een eenvoudigere bediening.

De relais kunnen gebruikt worden voor:

  • Het meten van de temperatuur van motor-, lager- en transmissieoliën of koelvloeistoffen in industriële schakelkasten;
  • Het bewaken van verwarmings-, airconditionings- en ventilatiesystemen, zonnecollectoren, warmtepompen of warmwatervoorzieningen.
.

Digitale en analoge uitvoeringen

De serie bestaat uit een analoog multifunctioneel relais dat kan worden ingesteld met DIP-switches en potmeters, en een digitale versie die intuïtief kan worden geparametreerd via een LCD-display.

  • Analoog
    De analoge multifunctionele uitvoering Sirius 3RS25 wordt ingesteld via potentiometers en DIP-switches en kan ook worden gebruikt als eenvoudige tweepuntsregelaar. De 3RS25 detecteert de temperatuur via een sensor in het betreffende medium en evalueert de gegevens om te bepalen of de temperatuur boven of onder de vooraf gedefinieerde grenswaarde ligt. Zodra een drempelwaarde is bereikt, kan de 3RS25 belastingen direct via een relaisuitgang (CO) schakelen. Het normaal gesloten wisselcontact kan ook worden gebruikt als meldcontact. De productlijn omvat uitvoeringen voor een weerstandsensor of een thermokoppel van het type J of K, die een drempelwaarde voor de meest voorkomende temperatuurbereiken kunnen bewaken.
  • Digitaal
    De digitale uitvoering Sirius 3RS26, die slechts 22,5 millimeter breed is, wordt geparametreerd via een intuïtief LCD-display en controleert of de temperatuur boven of onder een bepaalde waarde ligt of binnen een bepaald werkingsbereik (vensterfunctie). Via een SIL1-gecertificeerde infrarood communicatie-interface kan de 3RS26 zonder bedrading worden uitgebreid met maximaal twee weerstandssensoren en een analoge ingang. Hierdoor kan deze ook grote, driefasige motoren en transformatoren bewaken.

    Het geïntegreerde LCD-display biedt nieuwe functies, zoals een energiebesparende modus (ecoMode) en verbeterde kalibratiemogelijkheden. Als waarden boven of onder de limiettemperatuur komen, wordt de betreffende installatie automatisch uitgeschakeld. De tweede grenswaarde kan worden gebruikt om een waarschuwing te geven. Een kleurverandering op het display geeft de status van het systeem aan (fout, waarschuwing, grenswaarde overschreden). Bij een storing, zoals een kabelbreuk, schakelt het relais over naar een veilige toestand.

    Voor een eenvoudige koppeling met de besturing zijn de digitale uitvoeringen ook beschikbaar met IO-link interface. Hiermee kunnen de temperatuurgegevens worden doorgestuurd naar bovenliggende controllers en kunnen deze worden geïntegreerd in open, cloud-gebaseerde IoT-systemen, zoals MindSphere.

Meer weten over de Siemens Sirius 3RS2?