Nieuws

Pilz introduceert veilige bewaking van beschermde ruimtes met radartechnologie

Pilz LBK-systeem
Pilz LBK-systeem
Pilz introduceert veilige bewaking van beschermde ruimtes met rad
Op het gebied van sensoren voor de beveiliging van gevarenzones breidt Pilz zijn aanbod uit met het LBK-systeem van Inxpect. Het LBK-systeem is gebaseerd op radartechnologie. Met behulp van radar worden beschermde ruimtes veilig bewaakt.

Op. het gebied van sensoren voor de beveiliging van gevarenzones breidt Pilz zijn aanbod uit met het LBK-systeem van Inxpect. Het LBK-systeem is gebaseerd op radartechnologie. Met behulp van radar worden beschermde ruimtes veilig bewaakt. Het systeem is op veel vlakken inzetbaar en uitermate geschikt voor gebruik in zware omstandigheden.

Extreme omstandigheden
Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen. Hierdoor is deze technologie uitermate geschikt voor toepassingen buiten, bijvoorbeeld in de zware industrie of in de houtverwerkende industrie. Ook is radar goed toepasbaar bij de beveiliging van bruggen en sluizen. De combinatie met de besturingstechniek van Pilz zorgt voor een veilige en robuuste oplossing voor de beveiliging van gevarenzones.

LBK-systeem
Het systeem bestaat uit een besturingseenheid en maximaal 6 sensoren. Het beveiligingsveld kan voor elke sensor apart worden ingericht. Afhankelijk van de grootte van het te bewaken gebied is een smal of wijd beveiligingsveld configureerbaar. Het totale bewaakte oppervlak wordt bepaald door het aantal sensoren, de hoogte waarop de sensoren worden aangebracht en de helling van de sensoren. Het configureren vindt plaats met de bijbehorende configurator.

Oplossingen op maat
Pilz is voorloper op het gebied van veiligheidsoplossingen waarbij gebruikt wordt gemaakt van het LBK-systeem. Aangezien alle ruimtes en omstandigheden een specifieke aanpak vereisen, zijn deze oplossingen op maat gemaakt door de experts van Pilz.

Voordelen van het veilige LBK-systeem

  • Ongevoelig voor stof, regen, licht, vonken en trillingen

  • Serieschakeling van maximaal 6 sensoren (het selecteren vindt plaats via de configurator)

  • Twee beveiligingsveldconfiguraties (smal en wijd) – afhankelijk van de grootte van het te bewaken gebied

  • Inrichten van het beveiligingsveld via de configurator

  • Vooralarmgebied om aan te geven dat er objecten naderen of om de installatie voor te bereiden op de uitschakeling

  • Geïntegreerde muting voor het complete systeem of voor afzonderlijke sensoren

  • Heraanloopblokkering om te voorkomen dat de machine opnieuw start als er zich personen in de gevarenzone bevinden

.
.
.

 

Meer informatie over het LBK-systeem van Pilz