Nieuws

Plaatstalen compacte kasten KL, EB, BG en wand-/vloerkastsysteem AE van Rittal vervangen door AX en KX-series

.
.
Einde verkoop plaatstalen kasten KL, EB, BG en AE van Rittal
Per 30 september 2020 komt er een einde aan de beschikbaarheid van de plaatstalen uitvoeringen van Rittal’s bekende klemmenkast KL, de E box EB en de busbehuizing BG. Daarnaast is het wand- /vloerkastsysteem AE nog tot eind 2020 leverbaar.

Logo RittalPer 30 september 2020 komt er een einde aan de beschikbaarheid van de plaatstalen uitvoeringen van Rittal’s bekende klemmenkast KL, de E box EB en de busbehuizing BG. Daarnaast is het wand-/vloerkastsysteem AE nog tot 31 december 2020 beschikbaar. De standaard catalogusuitvoeringen van de plaatstalen KL, EB, BG en AE worden tot die data nog geleverd. De RVS uitvoeringen van de kasten zijn tot nader bericht nog beschikbaar. De opvolgers van de plaatstalen uitvoeringen zijn de AX en KX-series. 

Rittal was in 1961 met de wandkast AE de eerste die wereldwijd kasten seriematig vervaardigde. Met de nieuwe AX en KX kasten biedt Rittal nu een antwoord op de wensen en vereisten van Industrie 4.0.

Gemakkelijk overstappen in de Van Egmond Groep Portal

In de Van Egmond Groep Portal kun je gemakkelijk de overstap maken van de KL, EB, BG en AE-uitvoeringen naar de nieuwe AX en KX-series. In de Portal staan de vervangers van de oude uitvoeringen in het groen onder het item vermeld, inclusief bijbehorend artikelnummer. Daarnaast kun je eenvoudig doorklikken naar de nieuwe uitvoering van de betreffende kast.

Van Egmond Groep Portal
Van Egmond Groep Portal

AX en KX-uitvoeringen: Eenvoudiger, sneller, flexibeler, veiliger 

De AX en KX-series van Rittal bieden klanten verbeterde functies en daardoor nieuwe perspectieven op de Value Chain. Zo kunnen de AX en KX-wand-/vloerkasten van de levering tot aan de installatie veel tijd besparen. Het speciaal voor de AX en KX ontwikkelde verpakkingsconcept maakt het bijvoorbeeld mogelijk om vlakke delen direct, zonder demontage uit te pakken en in het productieproces te integreren. De demontage bij levering komt daarmee dus te vervallen. Daarnaast zijn de deuren en sluitsystemen eenvoudig te monteren, meestal zelfs zonder gereedschap. De wandbevestigingsbeugel kan nu ook van buitenaf op de wand-/vloerkasten of de compacte behuizingen worden aangebracht als componenten al zijn ingebouwd. 

In vergelijking tot voorgangers KL, EB, BG en AE bieden de AX en KX-systemen veel extra ruimte. Door de modulaire constructie, geoptimaliseerde uitsparingen en grotere wartelplaten ontstaat gemiddeld tot een derde meer ruimte voor het doorvoeren van kabels. De in de zijwanden geperste nokken dragen ook bij aan de ruimtebesparing, omdat de interieuropbouwrails eenvoudig, nauwkeurig en vormsluitend kunnen worden geplaatst.

De veiligheid van de wand-/vloerkasten krijgt bij Rittal de hoogste prioriteit. Wanneer componenten geïnstalleerd worden in de AX en KX blijft de beschermklasse behouden. De nieuwe functies van de AX en KX kasten maken de compacte behuizingen robuuster en verzekeren een hogere stabiliteit en grotere zekerheid, zelfs bij dynamische belasting.

Naast de plaatstalen varianten van de AX en KX met een diepte van 350 mm zijn sinds medio augustus 2020 ook de 400 mm diepe varianten van de kasten beschikbaar.

Rittal AX:

Rittal KX:

Meer weten over de AX kasten van Rittal?

Meer weten over de KX kasten van Rittal?