Nieuws

Rittal maakt indruk met Innovation Center en generatie X fabrieken

Rittal fabrieksbezoek
Rittal fabrieksbezoek
Rittal maakt indruk met Innovation Center & generatie X fabrieken
In samenwerking met leverancier en partner Rittal organiseerde Van Egmond Groep een bezoek aan het Innovation Center en de nieuwe generatie X fabrieken van Rittal Duitsland.

logo RittalIn samenwerking met leverancier en partner Rittal organiseerde Van Egmond Groep op dinsdag 1 oktober en woensdag 2 oktober een bezoek aan de productiefaciliteiten van Rittal Duitsland. Een twintigtal gewaardeerde Van Egmond Groep klanten kregen daarom de unieke kans om als eerste een kijkje te nemen in Rittal's poductielocaties en werden met open armen ontvangen in Haiger, Duitsland.

 

Rittal Innovation Center in Haiger

Onlangs realiseerde Rittal in Haiger compleet nieuwe productiefaciliteiten voor de nieuwe generatie staande kasten VX als opvolgers voor de TS8 en daarnaast voor de kleinere behuizingen AX en KX, als opvolgers voor AE en KL. De fabrieken hebben een zeer hoge mate van automatisering en robotisering en zijn volledig afgestemd op de principes van Industrie 4.0. Tijdens het bezoek aan het Rittal Innovation Center, werden alle processtappen voor schakelkastenbouw 4.0 van Rittal, Eplan en Cideo in de praktijk getoond, van engineering tot en met geautomatiseerde productie.

.
.

Het Rittal fabrieksbezoek was erg interessant en zeker de moeite waard. De klanten en medewerkers van Van Egmond Groep waren onder de indruk van de productiefaciliteiten en wij willen Rittal hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en de organisatie van dit waardevolle bezoek.

Over Rittal

Sinds de oprichting in 1961 heeft Rittal zich continu doorontwikkeld tot wereldwijd toonaangevende systeemleverancier voor kastsystemen, stroomverdeling, klimatisering, IT-infrastructuur en software en service.

Rittal B.V. in Zevenaar verzorgt, als één van de wereldwijd 58 dochtermaatschappijen, de marketing, verkoop en service in Nederland voor Rittal GmbH & Co. KG, een dochteronderneming van de Friedhelm Loh Group.

Rittal heeft in Nederland en ook wereldwijd het overgrote marktaandeel in behuizing- en kasttechniek met alle aanverwante producten en levert aan de industrie, de machine- en installatiebouw en de IT-markt. Het aanbod varieert van individuele schakelkasten tot volledige, geïntegreerde oplossingen op het gebied van klimatisering, stroomverdelingstechniek en IT. Het brede productenprogramma omvat bovendien complete oplossingen voor modulaire en energiezuinige computercentra, van innovatief veiligheidsconcept tot aan de fysieke data- en systeembeveiliging van de IT-infrastructuur. De installatie van deze systemen wordt uitgevoerd door installatiebedrijven of door de eindgebruikers zelf. Hierbij biedt Rittal deskundig advies, een uitgebreide technische support, en een coördinerende rol bij het uitvoeren van onderhoud.

Meer weten over de producten van Rittal?