Nieuws

Rittal VX IT-racksysteem: De oplossing voor alle netwerk- en servertoepassingen

.
Rittal VX IT-racksysteem - netwerkrack en serverrack
Het nieuwe Rittal VX IT racksysteem is een modulair systeem voor server- en netwerkracks. Hiermee kunnen IT-infrastructuren met ongekende snelheid worden opgezet en ben je toegerust voor elk toekomstig IT-scenario.

Rittal logoMet de lancering van het VX IT-racksysteem introduceert Rittal een nieuwe oplossing voor alle netwerk- en servertoepassingen. Met het universele, modulaire systeem kunnen IT-infrastructuren snel en eenvoudig worden opgezet en ben je toegerust voor elk toekomstig IT-scenario.

VX IT staat voor snelheid, flexibiliteit en modulariteit en is door zijn veelzijdigheid geschikt voor gebruik als netwerk- en serverrack. Het universele systeem is ontworpen voor alle gangbare toepassingen van 15 tot 52 HE. Je kunt het systeem inzetten voor edge, on-premise, modulaire IT-containers, energiezuinige colocator-datacenters en de grootste hyperscale-datacenters.

Rittal VX IT-racksysteem
.

Snelle montage zonder gereedschap

De VX IT is eenvoudig te gebruiken en te monteren. Met behulp van tijdbesparende “snap-in” technologie wordt het systeem grotendeels zonder gereedschap geïnstalleerd.

Belastbaar tot 1.800 kg

Een belangrijk kenmerk van de VX IT is de grote stabiliteit. Dankzij een verbeterd 19″ frameontwerp heeft het IT-rack meer verticale stabiliteit dan zijn voorgangers. Er zijn twee varianten beschikbaar:

  • De VX-standaard rackvariant maakt een statische belasting van 1.500 kg volgens de Rittal-testprocedure mogelijk of 1.200 kg volgens de UL-certificering.
  • De variant VX IT dynamic maakt een belasting van 1.800 kg volgens de Rittal-testprocedure of 1.500 kg volgens de UL-certificering mogelijk.

Maximale configuratievrijheid

Uniek aan de VX IT is dat de configuratie eenvoudig en snel uit te voeren is met behulp van een online tool, volledig gecertificeerd met alle componenten. De tool helpt je bij de keuze van de componenten en voert een plausibiliteitscontrole uit.

Individuele aanpassingen

Met een breed scala aan accessoires kun je de VX IT individueel configureren. Zo zijn er opties voor de deuren en zijpanelen, maar ook voor de vloer en het dak. Andere accessoires zijn onder andere de bekende legborden, glijrails en kabelmanagement die eenvoudig in het rack te monteren zijn. Het VX IT rack aangevuld met PDU’s, UPS-systemen, verdelers, IT-koelsystemen, monitoring en bewaking en blussing is het de perfecte basis voor elk denkbare IT oplossing.

Meer weten over het VX IT-racksysteem van Rittal?