Nieuws

Schneider Electric ClimaSys: Is jouw behuizing klaar voor de zomer?

Schneider Electric ClimaSys
Schneider Electric ClimaSys
Klimaatregeling voor alle type behuizingen
Industriële behuizingen en elektronische apparatuur in buitenomgevingen worden continu blootgesteld aan verschillende seizoensinvloeden. Een goede klimaatregeling in jouw industriële behuizingen is belangrijk.

Industriële behuizingen en elektronische apparatuur in buitenomgevingen worden continu blootgesteld aan verschillende seizoensinvloeden. Een goede klimaatregeling in industriële behuizingen is belangrijk om de continuïteit van kritische processen te garanderen. Een effectieve klimaatregeling vermindert het risico op beschadiging en minimaliseert uitval. Het stabiliseren van de juiste temperatuur en luchtvochtigheid is dan van vitaal belang voor het beschermen van de levensduur van uw elektronische componenten en apparatuur.

Buitenapparatuur is bijzonder gevoelig voor condensatie en wisselende temperaturen

Wanneer de winterperiode aanbreekt daalt de temperatuur en neemt de luchtvochtigheid af. De luchtdamp om ons heen bereikt dan het dauwpunt niveau, waardoor condensvorming ontstaat dat zich verzamelt op componenten en apparatuur zoals bedieningspanelen, besturingspanelen, frequentieregelaars, schakelaars, accu’s, relais en meer. Buitenapparatuur is bijzonder gevoelig voor condensatie, vooral wanneer deze niet thermisch geïsoleerd is. Wanneer in de zomer de temperatuur weer stijgt, neemt ook de luchtvochtigheid toe en zijn industriële behuizingen en elektronische componenten extra gevoelig voor oververhitting door invloed van zonnestraling en warmte. 

Schneider Electric ClimaSys
Schneider Electric ClimaSys

Voorkom risico op storing en uitval

Aanhoudende condensatie en vochtophopingen in een behuizing kan oxidatie, roest en corrosie veroorzaken en verhoogt het risico op kortsluiting van elektronische componenten. De langdurige blootstelling van elektronische componenten aan hitte kan leiden tot oververhitting, een lagere energie-efficiëntie en een vermindering van de levensduur van de componenten. Besturingspanelen, PLC's, frequentieregelaars, schakelaars, accu's/batterijen, relais en meer zijn allemaal bijzonder gevoelig en hebben een drempel van maximale werktemperatuur voor efficiëntie en prestaties. Storingen door voorgenoemde oorzaken vormen dan ook een grote bedreiging voor continu kritische toepassingen en kunnen leiden tot kostbare reparaties, ongeplande onderbrekingen door uitval van machines of zelfs risico op verlies van apparatuur.

Met de geïntegreerde oplossingen van Schneider Electric ben je beschermd

De volledig geïntegreerde oplossingen van Schneider Electric combineren intelligente en thermische ontwerpsoftware met een uitgebreid assortiment duurzame oplossingen om de temperatuur en vochtigheid in behuizingen te bewaken, te regelen en in evenwicht te houden. Dankzij verschillende softwaretools kunnen nauwkeurig de werkelijke omgevingscondities, temperatuurontwikkeling, vochtigheids- en dauwpuntniveaus binnen en buiten jouw behuizingen worden bepaald. Met behulp van thermische software worden vervolgens deze gegevens geanalyseerd en brengt de software een advies uit voor de meest efficiënte oplossing voor de klimaatregeling van jouw behuizingen.

Schneider Electric ClimaSys Range
Schneider Electric ClimaSys Range

Klimaatregeling voor alle type behuizingen

Met de uitgebreide reeks ClimaSys-oplossingen voor klimaatregeling ben je in staat om de temperatuur en vochtigheid in behuizingen te bewaken, te regelen en in evenwicht te houden. De volledig geïntegreerde ClimaSys productreeks combineert intelligente thermische software met een uitgebreid assortiment duurzame oplossingen voor onder andere ventilatie, beluchting, verwarming en koeling om schade aan apparatuur te voorkomen en te beperken. De ClimaSys klimaatregelsystemen kunnen worden afgestemd op elk type behuizing.

Live webinar: is jouw behuizing klaar voor de zomer?

Op donderdag 18 maart 2021 organiseert Schneider Electric een webinar over het belang van een effectieve klimaatregeling voor het beschermen van jouw industriële behuizingen en elektronische apparatuur. Tijdens deze webinar bespreekt Schneider Electric uitgebreid de invloed van wisselende temperaturen en vocht en hoe je met behulp van thermische software de meest efficiënte oplossing voor klimaatregeling kunt bepalen. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw behuizingen en apparatuur optimaal zijn beschermd tegen storingen en uitval en kun je de continuïteit van jouw processen blijven garanderen.

Wil je meteen aan de slag? Na afloop van de webinar kun je als deelnemer direct en geheel vrijblijvend een advies, training of diagnostische service aanvragen. Na inschrijving ontvang je een e-mail met verdere informatie en de link naar de webinar.
Meer informatie of direct aanmelden?

Meer weten over Schneider Electric ClimaSys?