Nieuws

Simatic ET 200eco PN: Nieuwe generatie blok I/O modules van Siemens

Siemens Simatic ET200 eco pn
Siemens Simatic ET 200eco PN: blok I/O modules
Siemens heeft een nieuwe generatie blok I/O-modules op machineniveau gelanceerd: de Simatic ET 200eco PN. Met vijf nieuwe modules biedt deze productlijn een hele reeks nieuwe functies voor moderne machineconcepten en eisen.

Siemens logoSiemens heeft een nieuwe generatie blok I/O-modules op machineniveau gelanceerd: de Simatic ET 200eco PN. Met vijf nieuwe modules biedt deze productlijn een hele reeks nieuwe functies voor moderne machineconcepten en eisen.

Specificaties:

  • Omvat vijf digitale I/O-modules en een IO-Link-mastermodule;
  • Voor gebruik in redundante systemen met hoge beschikbaarheid dankzij S2-redundantie;
  • Hoge stroombelastbaarheid met voeding via gestandaardiseerde L-coded stekker;
  • Hoogwaardige industriële behuizing met IP65 / 67-bescherming voor buitengebruik.

Bescherming tegen UV-straling en schadelijke stoffen

In hun nieuwe industriële metalen behuizing zijn de apparaten betrouwbaar beschermd tegen UV-straling en schadelijke stoffen, zelfs onder ongunstige omgevingsomstandigheden. Hierdoor is het mogelijk om de apparaten buiten fabrieksgebouwen te gebruiken.

Gestandaardiseerde L-coded stekker

De apparaten uit de Simatic ET 200eco PN-serie worden van stroom voorzien via een gestandaardiseerde L-coded stekker, wat zorgt voor een aanzienlijk hogere stroombelastbaarheid. Dit maakt het gebruik van langere kabellengtes in het veld mogelijk en de aansluiting van meer energie-verbruikende componenten (zoals ventieleilanden) zonder dat er meer voedingskabels nodig zijn.

S2-redundantie

.De nieuwe I/O-modules zijn voorzien van individueel configureerbare M12-aansluitingen en ondersteunen S2-redundantie, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in redundante systemen zoals de high-availability Simatic S7-1500R/H-systemen, bijvoorbeeld in tunneltoepassingen.

Shared device functies: MSI en MSO
Dankzij de interne Modular Shared Input (MSI) en Modular Shared Output (MSO) heb je gelijktijdige en onafhankelijke leestoegang tot de huidige schakeltoestand van ingangen en uitgangen van de module vanuit meerdere controllers, zonder dat extra programmeren nodig is. Dit verbetert de transparantie van de machine en de plant.

De shared device functie houdt in dat de I/O-kanalen kunnen worden verdeeld over twee IO-controllers. Hierdoor kunnen flexibele automatiseringsconcepten worden gecreëerd.

Meer weten over de Simatic ET 200eco PN?