Nieuws

Uitfasering Siemens MICROMASTER 4

Siemens
Siemens

Vanaf 1 oktober 2019 wordt de MICROMASTER 4 drives familie uitgefaseerd, inclusief opties, accessoires en reserveonderdelen. Dankzij zijn superieure functionaliteit, uitgebreide prestaties en flexibiliteit, is Micromaster 4 jarenlang een zeer succesvol aandrijfsysteem gebleken voor toepassingen in productiemachines, machinebouw in het algemeen in verschillende industriesectoren.

Uitfasering van Siemens MICROMASTER 4
Met ingang van 1 oktober 2019 vindt er een uitfasering plaats van de MICROMASTER 4 drives, inclusief opties, accessoires en reserveonderdelen.

Micromaster 4Siemens zet dit unieke succesverhaal voort met de nieuwe SINAMICS drive-familie. Het SINAMICS-aandrijfsysteem biedt uitgebreide modulariteit en functionaliteit, zoals geïntegreerde veiligheidsfuncties, PROFINET-communicatie, energiebesparende technologieën, verbeterd vermogensbereik en nog veel meer. 

Siemens zal de productie van MICROMASTER 4 op 30 september 2019 stoppen en met ingang van 1 oktober 2019 is de afkondiging van het type MICROMASTER 4 van kracht. Na deze datum dient u er gebruik gemaakt te worden van de spare parts service en ondersteuning van Siemens. Daarmee wil Siemens de beschikbaarheid van de aandrijfsystemen die in het veld zijn geïnstalleerd, veilig stellen.

Schakel over van MICROMASTER naar de SINAMICS drives familie om gegarandeerd te zijn van reserveonderdelen. 

Meer weten over de overgang van MICROMASTER naar SINAMICS?

Het definitief beëindigen van de productondersteuning op de MICROMASTER 4 is gepland op 1 oktober 2027. Siemens heeft er alle vertrouwen in dat ze enerzijds een voldoende mate van continuïteit kan bieden voor uw machines om de juiste ondersteuning te bieden voor de drives die in het veld zijn geïnstalleerd. En aan de andere kant biedt Siemens met het nieuwe SINAMICS aandrijfsysteem een innovatief opvolgend product. Ondersteuning voor de migratie naar SINAMICS is te vinden op de MICROMASTER Internet-startpagina.

Benieuwd naar de ondersteuning voor de migratie naar SINAMICS?

Een overzicht van de producten die het betreft vindt u in het bestand hieronder.

Meer informatie vindt u op de site van Siemens.