Nieuws

Van Egmond Groep neemt Elauma en Waagmeester over

Overname Elauma Waagmeester
Van Egmond Groep neemt Elauma en Waagmeester over
Van Egmond Groep en Elauma Waagmeester hebben overeenstemming bereikt over de overname van Elauma Waagmeester, een gespecialiseerde elektrotechnische groothandel voor de industrie, machine- en panelenbouw, door Van Egmond Groep.

Van Egmond Groep en Elauma Waagmeester hebben overeenstemming bereikt over de overname van Elauma Den Haag en Waagmeester Zaandam. Elauma Waagmeester is een gespecialiseerde elektrotechnische groothandel voor de industrie, machine- en panelenbouw.

De overname betekent dat Van Egmond Groep haar positie in de industriële markt in West-Nederland aanzienlijk versterkt. Naast de nieuwe vestigingen in Den Haag, Zaandam en Rhoon heeft Van Egmond Groep reeds vestigingen in Doetinchem, Weert, Veghel en Barendrecht.

Casper Gerritsen: "We zijn erg trots op deze overname. Al jaren werken wij prettig samen met Elauma Waagmeester, de medewerkers van beide bedrijven passen goed bij elkaar. Samen kunnen wij onze ambitie verwezenlijken om de komende jaren uit te groeien tot de meest complete elektrotechnische groothandel en industriële dienstverlener voor de industrie, machine- en panelenbouw van het land."

Geert Laseur, Algemeen Directeur Van Egmond Groep: Onze klanten zijn verspreid door het hele land. Elauma Waagmeester past perfect bij onze strategie om de hoog gewaardeerde industriële technische kennis, kunde en dienstverlening nog dichter bij onze klanten te brengen.

Ton Schipper, eigenaar Elauma Waagmeester: “Ik ben verheugd dat, door het samengaan, een sterkere, landelijk opererende organisatie ontstaat die nu ook in het Westen het volledige service- en dienstenpakket aan onze afnemers biedt.”

Van Egmond Groep is in 2015 overgenomen door Sonepar Nederland. “We zijn blij dat we de zelfstandige positie van Van Egmond Groep zien verstevigen op de Nederlandse markt en zijn ervan overtuigd dat deze overname hier aan nationale dekking en service aan bijdraagt”, aldus Jan Ferwerda, CEO Sonepar Nederland.

.

Over Van Egmond Groep
Van Egmond Groep bestaat uit Van Egmond Elektrogroothandel B.V. en Van Egmond Industriële Automatisering B.V. Met een breed scala aan fabricaten en officiële dealer schappen, adviseert en ontzorgt Van Egmond Groep al ruim 80 jaar relaties in de industrie, installatiebranche, machine- en panelenbouw.

Van Egmond Industriële Automatisering is actief in alle sectoren van de industrie.
Industriële dienstverlening, Software Engineering, Hardware Engineering en assemblage van energieverdelers zijn daarbij de kernactiviteiten. Aangevuld met onze opleidingstak bieden wij onze industriële klanten een compleet pakket aan diensten. 

Van Egmond Groep is gevestigd in Doetinchem, Weert, Veghel en Barendrecht en heeft 165 medewerkers in dienst.

Meer informatie: www.vanegmond.nl
 

Over Elauma Waagmeester
Elauma en Waagmeester zijn beiden al meer dan 70 jaar actief in Nederland als elektrotechnische groothandel. Sinds zij in januari 2011 hun krachten gebundeld hebben, gaat het bedrijf verder onder de naam Elauma Waagmeester.

Elauma Waagmeester is als technische groothandel gericht op elektrotechniek en industriële automatisering. In samenwerking met een breed scala aan vooraanstaande fabrikanten richt Elauma Waagmeester zich op totaaloplossingen voor installatiebedrijven, Original Equipment Manufacturers, paneelbouwers, industrie en eindgebruikers.


Elauma Waagmeester is vertegenwoordigd met vestigingen in Den Haag, Zaandam en Rhoon en heeft 37 medewerkers in dienst.

Meer informatie:
www.elauma.nl

 

Over Sonepar
Sonepar is wereldwijd marktleider als elektrotechnische groothandel (B2B). Het familiebedrijf is sinds 1982 actief op de Nederlandse markt. Onder Sonepar Nederland vallen, naast Van Egmond Groep, onder meer de merken Technische Unie, Routeco en Ubel.

Meer informatie: www.sonepar.com / www.technischeunie.nl

 

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Geert Laseur, Algemeen Directeur Van Egmond Groep
Telefoon:         0314 375 399
E-mail:             
g.laseur@vanegmond.nl