Nieuws

Van Egmond Groep: Herbevestigingen via de SALES-standaard (INSBOU/MessageService)

e-Commerce
e-Commerce
Van Egmond Groep Portal: Herbevestigingen via de SALES-standaard
Via de Van Egmond Groep Portal ondersteunen wij de SALES-standaard. Via MessageService (3.0) is het nu ook mogelijk om herbevestigingen te sturen in INSBOU-formaat, waarmee u leverinformatie van bestelde artikelen automatisch kunt laten bijwerken.

Ketenstandaard logoVia de Van Egmond Groep Portal ondersteunen wij al enige tijd de SALES-standaard: dé berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door gebruik te maken van de softwareonafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen. 

Via onze Portal kunnen wij orderberichten in XML-formaat (INSBOU003) ontvangen en na ontvangst direct een orderbevestiging retour sturen in een vergelijkbaar formaat. Deze uitwisseling gebeurt via MessageService (3.0). MessageService (3.0) is een protocol om berichten tussen uw ERP-/calculatiepakket en onze Portal-omgeving gemakkelijk uit te wisselen. Er zijn meerdere softwarepakketten die deze werkwijze ondersteunen, waaronder Syntess Atrium, Acto en 4PS.

Nu ook herbevestigingen mogelijk in INSBOU-formaat

Sinds kort is de SALES-standaard functionaliteit binnen onze Portal uitgebreid en bieden wij via deze methode nu ook herbevestigingen aan. Dit biedt u de mogelijkheid om de leverinformatie van de door u bestelde artikelen automatisch te laten bijwerken. Hiermee bespaart u handmatig werk en tijd.

In Syntess Atrium werkt dit als volgt:

  • Gereedstaande orderbevestigingen zijn op te halen via het scherm “Logistiek, Bestellen, Elektronisch overzicht”.
  • In de kolom “Bevestigingen” is te zien hoeveel orderbevestigingen er opgehaald zijn en nog niet verwerkt zijn.
  • Via het tabblad “Bevestigingen” kunt u de orderbevestigingen inzien en eventueel verwerken.
  • Bij het verwerken van de orderbevestigingen (overige functies, verwerken orderbevestiging), worden de gegevens uit de orderbevestiging verwerkt bij de gekoppelde openstaande bestelling/pakbon.
.
.

Wij bieden de bijgewerkte informatie één keer per werkdag aan, namelijk aan het eind van de middag. Vanaf circa 16.30 uur kunnen de berichten door uw softwarepakket worden opgehaald.

Nog geen gebruiker van de SALES-standaard?
Bent u nog geen gebruiker van de SALES-standaard, maar gebruikt u wel Syntess Atrium of een ander calculatiepakket dat INSBOU003-berichten en MessageService 3.0 ondersteund? Het gebruik van de SALES-standaard is kosteloos en het betreft slechts enkele instellingen! Het enige wat wij hiervoor nodig hebben is uw GLN-nummer. 

Interesse of meer weten over de SALES-standaard?