Nieuws

Vijf redenen om te kiezen voor het Rittal VX IT-racksysteem

Rittal VX IT
Rittal VX IT
Vijf redenen om te kiezen voor het Rittal VX IT-racksysteem
Met het VX IT racksysteem bied Rittal een modulair systeem voor server- en netwerkracks dat opvalt door het combineren van robuustheid, configuratievrijheid en snelheid.

De concrete voordelen van een toekomstgerichte oplossing

Logo RittalMet het VX IT racksysteem bied Rittal een modulair systeem voor server- en netwerkracks dat opvalt door het combineren van robuustheid, configuratievrijheid en snelheid. Kiezen voor de VX IT, betekent kiezen voor een toekomstgerichte oplossing.

1- Universeel toepasbaar

De VX IT racksystemen zijn universeel toepasbaar. Van de grootste datacenters en modernste omgevingen tot bestaande edge en on-premise ruimtes, deze racksystemen zijn voor elke situatie en omgeving geschikt.

2- Keuzevrijheid

De VX IT is in veel uitvoeringen leverbaar. De standaard breedtes zijn 600 en 800mm. Het systeem is tussen de 15 en 52HE hoog. Alle systemen maken gebruik van het nieuwe VX 25 frame. Dit is torsiebestendiger dan de voorgangers en maakt een statische belasting tot 1.800 kilo mogelijk. Deze grotere belasting zorgt ervoor dat de VX IT op nog meer plekken in te zetten is.

Verder geldt dat alle VX IT systemen vanaf 1800mm hoogte standaard zijn voorzien van deelbare achterdeuren. Het standaard assortiment deuren, handgrepen en zijpanelen is zeer uitgebreid. Dat geldt ook voor kabelmanagement en luchtgeleiding. Het VX IT rack kan daarnaast nog worden aangevuld met PDU's , UPS-systemen, verdelers, IT-koelsystemen, monitoring, bewaking en blussing.

Kortom de VX IT biedt een bijzonder grote keuzevrijheid.

3- Snelheid

Het grote aanbod van VX IT racksystemen en accessoires stelt Rittal in staat maximaal aan de klantvraag voldoen. Minstens zo belangrijk is dat er snel geleverd kan worden. Rittal heeft het productieproces en het voorraadbeheer hier volledig op ingericht. De levertijden van standaard onderdelen is teruggebracht tot 48 uur. Voor Build to Order (BTO) hanteert Rittal de regel dat binnen 15 dagen na orderontvangst wordt uitgeleverd. Voor echt maatwerk worden 20 tot 30 dagen aangehouden.

De snelheid van levering is mede mogelijk gemaakt door het verbeteren van de online configuratietool. Deze biedt de mogelijkheid tot het maken van een 3D-model compleet met accessoires. Elke met de configurator ontworpen VX IT-variant is automatisch getest en gecertificeerd met alle componenten. Hierdoor verlopen planning en inkoop wezenlijk sneller.

Zodra een VX IT racksysteem is geleverd valt de snelheid weer op. Elk systeem kan worden opgebouwd en uitgebreid zonder gebruik te maken van gereedschap. De "snap-in"-technologie levert de gebruiker veel tijdswinst op.

.
.
.
.

4- Toekomstgericht
Elke VX IT kan moeiteloos worden gecombineerd met andere Rittal racksystemen en componenten voor bijvoorbeeld koel-, UPS- of bewakingsdoeleinden. Het voordeel daarvan is dat het aanschaffen van een VX IT de gebruiker niet dwingt de bestaande systemen versneld uit te faseren.

Met het robuuste VX 25 frame en het grote aantal accessoires is elke VX IT ook de perfecte basis voor IT ruimtes voor de komende jaren. Elke systeem is eenvoudig uit te breiden of aan te passen als de IT behoefte verandert. Onderdelen en accessoires zijn makkelijk te bestellen vanuit het stabiele assortiment van Rittal. In combinatie met de vlotte levertijden is dat de garantie dat het VX IT racksysteem een uitermate duurzaam systeem is.

5- Moderne uitstraling
Met de VX IT heeft Rittal ook het antwoord op de trend dat racksystemen steeds meer in het zicht geplaatst worden. Voor een grotere groep gebruikers geldt dat IT zichtbaar mag zijn. Deze klanten willen daarom dat de racks een moderne uitstraling hebben.

Het hoge afwerkingsniveau van de VX IT maakt het mogelijk daaraan te voldoen. Daarnaast is het aantal leverbare kleuren en accessoires zo uitgebreid zodat elke VX IT een eigen uitstraling kan krijgen.

Download de brochure

Meer weten over de VX IT racksystemen van Rittal
of deze direct bestellen?