Nieuws

WERMA: CO2-signaaltoren voor luchtkwaliteitsmonitoring in gesloten ruimtes

.
.
CO2 sensor voor het monitoren van ventilatie op basis van CO2
WERMA introduceert een nieuwe CO2-sensor die helpt bij een goede ventilatie van het binnenklimaat van een openbaar gebouw.

wermaEen gezond en goed geventileerd binnenklimaat is van groot belang voor het welzijn van de gebruikers van een gebouw. Het CO2-gehalte in de lucht is een goede indicator voor de mate van ventilatie. Houd de luchtkwaliteit optimaal met de nieuwe CO2-signaaltoren van WERMA. Deze toren, met ingebouwde CO2-sensor, meet continu de actuele kooldioxide-concentratie in de omgevingslucht en geeft precies aan of en wanneer het tijd is om de ruimte te ventileren.

Toepassing

De CO2-signaaltoren is toe te passen in alle gesloten ruimtes van bijvoorbeeld openbare gebouwen, restaurants, winkels, dokterspraktijken, universiteiten, scholen, vergaderruimten of open kantoren.

Installeer de toren:

 • In een gesloten ruimte;
 • Niet hoger dan 2 meter boven de vloer;
 • Niet bij het raam.

Drie signaalkleuren

De CO2 sensor meet nauwkeurig de luchtkwaliteit en geeft met drie kleuren duidelijk aan of de ruimte wel of niet moet worden geventileerd:

 • Rood: >2000 ppm
  Het rode signaal geeft aan dat dringende ventilatie nodig is tot het licht weer op groen springt. Wanneer de concentratie >3000 ppm is, zal het rode licht knipperen en is er gevaar voor de gezondheid;
 • Geel: >1000 - 2000 ppm
  Wanneer het verkeerslicht op oranje staat, is ventilatie aanbevolen;
 • Groen: <= 1000 ppm
  Is het licht groen, dan is de luchtkwaliteit in orde.

ppm = parts per million, d.w.z. volume delen per miljoen volume delen

.
.
.
.

Meer weten over de CO2-signaaltoren van WERMA?